Aroma Freedom Technique

 

Herken jij dit ook?

Je hoofd loopt over van alles wat je moet doen. Jij kent dat stemmetje in je hoofd vast ook wel, dat bij alles wat je wilt ondernemen wat nieuw is en/of een beetje spannend meteen met zo’n JA MAAR reactie komt…

Zoiets heb ik al geprobeerd en toen lukte het ook niet

Ik ben het niet waard

Ik ben niet belangrijk

Daar ben ik veel te dom voor

Dat hou ik toch niet vol

Dat durf ik niet

Ik wordt niet serieus genomen

Niemand luistert naar me, niemand hoort wat ik zeg

Mijn omstandigheden laten het niet toe

Essential Freedom Aroma Freedom Technique start

Waar komt dat vandaan?

Dat stemmetje is je ego…
Hoe lelijk en onaardig het stemmetje ook mag klinken, je ego bedoelt het goed met je.
Het is namelijk zijn taak om jou veilig te houden. Iedereen heeft in zijn leven dingen meegemaakt die niet fijn waren. En dat niet fijn varieert van gekwetst zijn tot regelrechte trauma’s. Maar allemaal hebben ze dezelfde uitwerking op ons ego. Hij wil jou behoeden weer in zo’n zelfde situatie terecht te komen. Hij neemt zijn taak zo serieus dat als een nieuwe situatie er maar enigszins op lijkt, dan gaan meteen de alarmbellen af. Het hoeft maar 1 detail te zijn. Bijvoorbeeld een geur, een kleur, de toon van een stem, een bepaalde oogopslag, een sfeer, een aanraking of smaak. Dat is voldoende voor je ego om actie te ondernemen en je te waarschuwen: Deze situatie moet je vermijden, die gaat je pijn doen.
Zo kan het zijn dat je jarenlang nergens last van hebt, maar doordat je die ene trigger weer tegenkomt, komt die oude pijn van toen weer naar boven. Vaak ben je hier ook totaal niet bewust van, maar ineens voel je dezelfde emotie van toen weer in je lichaam. Ineens blokkeer je en heb je geen idee waarom. In je hoofd kan je geen logische verklaring vinden, maar je lichaam lichaam vertelt een heel ander verhaal. Je vertrouwen brokkelt af en je durft niet door te zetten.
En dat is waar Aroma Freedom Technique om de hoek komt kijken. Die haalt de lading weg van die trigger, zodat je weer positief en met een heldere blik naar de situatie kan kijken, zonder vooroordeel.

Wat doet Aroma Freedom Technique?

Aroma Freedom Technique is ontwikkeld door klinisch psycholoog Benjamin Perkus.
Het helpt je de negatieve lading van een ervaring of beperkende overtuiging af te halen.
Zo’n ervaring waardoor je ego alarmbellen laat rinkelen om je te waarschuwen.
Dit gebeurt met de zachte kracht van geur van essentiële oliën.
De methode lijkt veel op hoe EMDR werkt, alleen wordt er dan gebruik gemaakt van geur i.p.v. licht of geluid.
Dat geur een ideale ‘ontstoorder’ is, komt omdat ons reukorgaan direct verbonden is met het limbisch systeem van onze hersenen. Daar waar de amygdala zit en waar onze emoties en herinneringen opgeslagen zitten. Het reukorgaan is het enige orgaan waar geen filter op zit en dus komt alles wat je ruikt direct en volledig onze hersenen binnen. Wanneer je dan een geur gebruikt die een troostend en geborgen gevoel geeft, zal de herinnering waar je op dat moment aan denkt een troostend en geborgen gevoel meekrijgen. De herinnering zelf verzacht en verschuift naar achteren, naar het verleden waar hij ook thuis hoort.
Essential Freedom Aroma Freedom Technique
Wat je hierdoor bereikt is:

Je krijgt weer rust en overzicht in je hoofd

Je voelt de ontspanning in je lichaam

Een lichter gevoel doordat er een druk van je afvalt

Je voelt je energieker en krachtiger

Je hebt vetrouwen in jezelf en je kunnen

Geloof je doelen te kunnen halen

Je voelt je letterlijk bevrijd van zware gebeurtenissen

Je gaat letterlijk weer stralen 

Je hebt een positieve kijk op je leven

Een voorbeeld uit mijn eigen leven

Mijn eerste ervaring met AFT was nadat ik al EMDR gekregen had. Ik had meerdere sessies na mijn diagnose van PTSS. Dat had wel wat lading doen verdwijnen, maar het zat er nog wel en ik voelde me nog niet volledig bevrijd van de negatieve emoties omtrent de diverse gebeurtenissen die we aangepakt hadden. Ik merkte meteen dat dit mij veel meer deed en besloot meten om de opleiding te volgen voor gecertificeerd AFT Practitioner. Het heeft mij duidelijk een hele hoop goeds gebracht en dat gun ik jou ook.

Het zijn echt niet altijd de zware traumatische gebeurtenissen die een grote impact hebben op ons leven. Het zijn vaak juist die kleine speldenprikjes die onder je huid gaan zitten. Daarom wil ik je een ervaring van mezelf delen, waarvan ik denk dat iedereen zich er waarschijnlijk in kan herkennen:

Ik was nog een jong meisje en mijn vader komt moe boven van een dag hard werken in de winkel. Vol enthousiasme wil je hem vertellen over mijn dag. Maar mijn vader is moe en hij bromt tegen me dat je hem met rust moet laten en stuurt me weg… Dit gaf mij het gevoel dat ik niet belangrijk ben, dat ik het niet waard bent om naar te luisteren.
In de jaren erna zijn er meerdere situaties geweest waarin ik graag iets enthousiast wilde delen, maar niemand luisterde. Of ik werd belachelijk gemaakt omdat ik in mijn enthousiasme iets verkeerd om zei. Iedere keer voelde ik me meer gekwetst en minder waardevol.
Wat denk je dan dat er gebeurde toen ik tientallen jaren later een presentatie wilde houden?
Er kwam meteen een stemmetje naar boven:
– Het zal niemand interesseren wat jij te vertellen hebt.
– Doe maar geen moeite, niemand zal luisteren.
– Ze gaan je uitlachen.

Ik weet wel zeker dat jij ook een soort gelijke situatie hebt meegemaakt, meerdere malen zelfs. Het klinkt hard, maar niemand komt ongeschonden door zijn kindertijd. Zelfs zulke relatief kleine tegenslagen kunnen zo bepalend zijn wat jij denkt dat jouw kansen zijn om later iets te bereiken.

Daarvoor gebruik ik nu Aroma Freedom Technique.
Om die negatieve lading van herinneringen weg te nemen, zodat die geen impact meer hebben op mijn leven. Zodat ik nu helder en met onbevooroordeelde blik naar een situatie in het hier en nu kan kijken.

Het effect van Aroma Freedom Technique

Essential Freedom AFT voor-na
Deze foto geeft duidelijk aan welk effect AFT op mij gehad heeft. Tussen de lnker en de rechter zit precies 1 jaar. Ik ben rechts dan wel wat grijzer, maar in mijn gezicht zie ik er jonger uit. Dat is precies wat ik jou oook gun. Daarom wil ik jou helpen om hetzelfde te ervaren wat ik ervaren heb.
Aroma Freedom Technique Certified Practitioner

Veel gestelde vragen

Is AFT voor iedereen geschikt?

Aroma Freedom Technique is een hele doeltreffende methode om negatieve lading van een beperkende overtuiging of ervaring af te halen. Het kan toegepast worden op iedereen die over een bepaalde situatie aan kan geven welke gedachte je hebt, welke emotie je waar in je lichaam voelt. Dus ongeveer vanaf de emotionele leeftijd van 6 jaar. Deze methode is daarom ook zeer geschikt voor kinderen. Zij gaan er vaak veel sneller doorheen dan wij.

Ik ben geen psychiater of psycholoog en adviseer je daarmee contact op te nemen als je psychische problemen hebt.
Wil je een AFT sessie doen onder begeleiding van een psycholoog of psychiater dan is dat zeker mogelijk.

Moet je de negatieve ervaring herbeleven?

Het is niet zozeer een kwestie van herbeleven. Wel dient de herinnering eraan opgehaald te worden om het goed te kunnen verwerken.

Een mooie metafoor zijn lakens in een kast.
Wanneer je lakens zomaar in de kast duwt (onverwerkte herinneringen en emoties), is een kast snel vol en vallen ze er makkelijk uit als je de kast open doet. Wanneer je de lakens netjes opvouwt (correct verwerkte herinneringen en emoties) dan heb je veel meer ruimte in de kast en blijft alles in de kast als je de deur open doet. Je moet echter wel de erin gepropte lakens er eerst uit halen, wil je ze kunnen opvouwen.

Hoeveel AFT sessies heb je nodig?

Aroma Freedom Technique is een methode die je permanent van een emotie over een situatie afhelpt.
Je hebt daar dus geen vervolgafspraak voor nodig om dat bij te houden.
Wel kan het zijn dat er meerdere emoties naar boven komen die we niet allemaal in één sessie kunnen verhelpen.

Het is dus een beetje afhankeljk van jouw situatie en wat je te verwerken hebt, hoeveel sessies er nodig zijn.

Je kan altijd contact met me opnemen om te overleggen. Dit kan je doen met het contact formulier of plan een oriënterend gesprek via de contact pagina.

Hoe vaak kan je een AFT doen?

Theoretisch zou je het iedere dag kunnen doen.
Het is echter aan te raden om er één of twee weken tussen te laten om het effect te laten bezinken.
Hoe korter op elkaar, hoe intensiever, hoe minder sessies er nodig zijn.

Wordt een AFT sessie vergoed door de zorgverzekering?

Nee, een sessie wordt niet vergoed door de zorgverzekering

Hoe worden de oliën gekozen?

Elke olie helpt je om emotionele balans te herstellen, er zijn echter specifieke blends voor bepaalde emoties.
De oliën die in bijna elke sessie gebruikt worden zijn de Memory Release Blend (specifiek samengestelde AFT blend), Inner Child en Release. Andere olie kan je zelf op gevoel kiezen of ik adviser je een olie op basis van wat er tijdens de sessie naar boven komt.
Aan het eind kiezen we een olie die past bij je affirmatie

Hoeveel oliën worden er gebruikt?

Doorgaans zijn er ongeveer 4 rondes nodig en gebruiken we 1 tot 2 oliën per ronde. Aan het einde gebruiken we nog een olie om je affirmatie mee te bekrachtigen. Hiervan krijg je ook iets mee naar huis.

Hoe lang duurt een AFT sessie?

Houd rekening met 1,5 uur

Wat kost een AFT sessie?

5Een AFT sessie kost 78 euro.

Het is ook mogelijk om een traject van 3, 6 of 12 sessies te nemen. Dan krijg je een korting die oploopt naarmate je een langer traject afneemt. Zo’n traject dient dan wel binnen een jaar geboekt te worden.
– 3 sessies kosten 225 euro (= 75 euro per keer)
– 6 sessies kosten 435 euro (= 72,50 euro per keer)
– 12 sessies kosten 840 euro (= 70 euro per keer)
De laatste kan ook als familiekaart gebruikt worden.

Deze afspraken mogen ook gecombineerd worden met mijn andere behandelingen.

Afspraak maken

Je bent welkom in mijn praktijk in Uithoorn, maar we kunnen ook online via Zoom afspreken voor een AFT sessie.
Voordeel via Zoom is dat je thuis in je vertrouwde omgeving zit en geen reistijden hebt. Mocht je zelf geen oliën hebben,
dan stuur ik je van te voren wat op.
Je kan een afspraak maken op maandag t/m vrijdag om 10:30 en om 13:00 uur.
Andere dagen en tijden zijn alleen mogelijk in overleg.
Een afspraak kan je inplannen met onderstaande knop.
Chat openen
Hi 👋
Waarmee kan ik je helpen?