Aroma-massage

 

Wat doet een aroma-massage?

Wat een aroma-massage doet is geheel afhankelijk van welke oliën gebruikt worden. Deze bepalen in grote mate het effect van een massage. Wat alle oliën doen is het lichaam balanceren, maar afhankelijk van de keuze van de oliën kan een aroma-massage een specifieke uitwerking hebben voor lichaam en geest. Bijvoorbeeld:

Pure ontspanning

Heerlijk verkwikkend

Energie opladen bij vermoeidheid

Hormoon balancerend

Soepele spieren en gewrichten

Boosten immuunsysteem

Voorbereiden op operatie of behandeling

Bevorderen van herstel bij ziekte of letsel

Algeheel gevoel van welzijn promoten

Essential Freedom aroma-massage

Wat kan je verwachten

Mijn doel is om jou volledig ontspannen met een lichter gevoel de deur uit te laten gaan.
Wanneer je bij mij komt, wil ik dat je al geniet vanaf het moment dat je binnenkomt.
Je krijgt dan ook een lekkere kop thee zodat je kan landen, terwijl je met je voeten in een voetenbad met magnesium en lavendel zit.
Op de massagetafel worden eerst je voeten verwend door 1 voor 1 alle oliën aan te brengen. Je voelt gewoon hoe de oliën stuk voor stuk in je voeten trekken en van daaruit verder gaan. Het is heerlijk ontspannend en zo’n weldaad voor je voeten! Die stappers daar beneden die hebben het maar flink te verduren met ons en krijgen vaak niet de erkenning die ze verdienen. Het is zo ontspannend dat menigeen bij mij op de tafel dan in slaap valt. Na een behandeling is het ook net of je op wolken loopt. Zo licht voelt het aan.
Maar dan ben je er nog niet. Dan mag je je omdraaien en komt de rug aan de beurt.
Doordat de oliën over de ruggengraat aangebracht worden, worden ze direct opgenomen in je sympathisch en parasympatisch systeem en zo door je lichaam verspreid. Ook hier worden ze stuk voor stuk aangebracht en verspreid met ieder zijn eigen techniek. Hierdoor voel je echt het effect van elke olie. De ene maakt je warm, de ander koelt juist heerlijk. Bij de ene voel je de spanning wegvloeien, terwijl een andere juist een energie boost geeft en je helemaal verkwikt. Of de knopen trekken gewoon weg uit je spieren. En dat allemaal zonder dat je diepe druk massage technieken hoeft te ondergaan. Het zijn juist vederlichte aanrakingen met soms iets meer druk.
Als alle oliën gebruikt zijn (meestal 9 tot 12 stuks), krijg je een warm kompres om de oliën nog meer in de cellen te drijven. Je deint nog even lekker na op de frequenties van de oliën, terwijl je een handmassage krijgt of je hoofdhuid nog even verwend wordt.
Voordat je vertrekt krijg je nog een groot glas water of kop thee om te helpen de losgemaakte afvalstoffen af te voeren en dan heb je echt het gevoel dat je alles aan kan.

Foto impressie van een aroma-massage

Essential Freedom Impressie aroma-massage

Veel gestelde vragen

Is een aroma-massage veilig?

Ik maak gebruik van wat ik noem full spectrum essentiële oliën. Hierbij wordt op geen enkel moment, van het zaadje tot de verzegeling, onethische of synthetische stoffen gebruikt. Tijdens de destillatie wordt er niets uitgehaald of toegevoegd.
Doordat het pure, 100% natuurlijke en complete oliën zijn, zijn ze zeer krachtig en volkomen in balans.
Hierdoor zijn ze veilig in gebruik van baby tot hoog bejaarden. Uiteraard kijk afhankelijk van de leeftijd en gezondheidssituatie welke oliën ik gebruik. Tevens houdt ik rekening met de hoeveelheid gebruikte olie en of ze puur of verdund gebruikt worden.

Let op! Aroma-massage wordt niet gebruikt om een diagnose te stellen noch om ziektes en aandoeningen te behandelen. Advies blijft altijd om daarvoor contact met je arts op te nemen.

Heb je een ziekte of aandoening en ben je daarvoor onder behandeling, neem dan eerst contact op met je behandelend arts en overleg of een aroma-massage voor jou geshikt is.

Is aroma-massage voor iedereen geschikt?

In principe kan iedereen genieten van een aroma-massage omdat de oliën en de verdunning op elke persoon afgestemd worden.
Echter adviseer ik eerst met je arts te overleggen als je onder controle staat van een specialist en/of als je medicijnen slikt.
Heb je een ziekte of aandoening, neem dan eerst contact met mij op, dan kunnen we kijken wat mogelijk is.

Ik voer geen aroma-massages uit bij:
– Zwangerschap. Zeker niet in de eerste 3 maanden.
– Operatie, nekletsel of whiplash. Indien korter dan 1 jaar geleden.
– Huidinfectie of andere infectie ziektes. Een aroma-massage kan dan teveel zijn.
– Verhoging of koorts. Dat is een teken dat je lichaam tegen een infectie vecht. Een aroma-massage kan dan teveel zijn.
– Onder invloed zijn van drank of drugs. Er is dan niet te voorspellen wat de reactie op een aroma-massage is.

Na het maken van een afspraak krijg je per e-mail een lijst toegestuurd met vragen over je gezondheid om te zien of een aroma-massage geschikt is en alvast een inzicht te krijgen welke oliën niet of juist wel gebruikt kunnen worden.
Bij twijfel kan je altijd contact met mij opnemen.

Hoe zit het met epilepsie?

Omdat mensen met epilepsie soms zonder duidelijke aanwijsbare redenen een aanval kunnen krijgen, vraag ik altijd om een begeleider mee te nemen. Mocht je een aanval krijgen, dan kunnen we met twee personen voorkomen dat je misschien van de tafel valt en kan je altijd weer veilig thuis komen.

Door mijn zoon heb ik ervaring met aroma-massage bij epilepsie en weet ik welke oliën wel en niet geschikt zijn.
Echter is geen enkel mens gelijk en komt soms de trigger voor een aanval uit onverwachte hoek.

Wat zijn de bijwerkingen van een aroma-massage?

Enekele van de positieve bijwerkingen staan bovenaan deze pagina genoemd.
Er kunnen echter ook andere bijwerkingen optreden.

Soms:
– Roodheid met een branderig gevoel. Dat kan gebeuren bij ‘hete’ oliën. Dat zijn oliën die een hoof fenol gehalte hebben. Hiervoor is het voldoende om een basisolie op het gebied aan te brengen. Hierdoor wordt de essentiële olie verdund en trekt het branderige gevoel vrijwel direct weg.
– Emotioneel labiel voelen. Onverwerkte emoties zetten zich vast in ons lichaam. Tijdens een aroma-massage kunnen zij vrijkomen. Hierdoor kan jij je tijdelijk emotioneel labieler voelen. Je lichaam moet zich weer even settelen omdat het de belasting van de emotie (die vaak al een hele tijd wordt meegedragen) kwijt is. Dit is slechts een kwestie van een paar dagen.  Zodra dit gevoel weg is, zal jij je emotioneel stabieler voelen dan voorheen.

Zeldzaam:
– Uitslag. Dit is doorgaans een detox reactie van het lichaam. Het vuil komt door de huid naar buiten. In dit geval kan ik met mildere oliën of sterkere verdunning verder gaan. Zorg dan wel extra voor afvoer van de afvalstofen door veel water te drinken na de behandeling. (1x meegemaakt bij klant met Lyme)
– Erge roodheid met jeuk. Dit is ook vaak een detox reactie, maar in dit geval is het beter de betreffende olie niet meer te gebruiken en uitsluitend met mildere oliën verder te gaan. (Zelf nooit meegemaakt)

Hoe vaak kan je een aroma-massage doen?

Afhankelijk van jouw situatie kan je wekelijks of zelfs vaker een aroma-massage krijgen.
Als onderhoud adviseer ik om iedere 4-6 weken een aroma-massage te doen.
Het is echter jouw lichaam en jij voelt het beste wanneer je weer toe bent aan een aroma-massage.

Is een aroma-massage iedere keer hetzelfde?

Welk effect een aroma-massage heeft verschilt met de gebruikte oliën. Echter ook jouw staat van zijn bepaald hoe jij op een olie reageert. Dus al zou je een tweede keer exact dezelfde oliën in dezelfde volgorde gebruiken, kan het zijn dat het effect anders is.

Hoe worden de oliën gekozen?

Dat kan op verschillende manieren. Er zijn aroma-massages waarbij vaste oliën gebruikt worden. Zoals bijvoobeeld de Raindrop Technique. Wil je liever dat ze specifiek op jouw behoeftes afgestemd zijn, dan kan ik voor je pendelen welke we het beste kunnen gebruiken. Vaak maak ik al een voorselectie welke oliën geschikt zijn naar aanleiding van jouw vraag.
Ook kunnen we een scan doen. Met een iTOVi-scan of een uitgebreidere ZYTO-scan wordt d.m.v. galvanische huidreactie gemeten met welke oliën jij het beste resoneert. Daarbij wordt ook aangegeven in welke situatie bepaalde oliën voor jou geadviseerd worden.

Hoeveel oliën worden er gebruikt?

Doorgaans zijn het tussen de 9 en 12 oliën per massage. In principe worden ze allemaal gebruikt voor zowel de voeten als de rug, maar soms zit daar verschil tussen.

Hoe lang duurt een aroma-massage?

Met het voetenbad en het kiezen van de oliën duurt een aroma-massage anderhalf uur. Wanneer je er ook een ZYTO scan met uitleg bij wilt, reken dan een half uur langer.

Wat kost een aroma-massage?

Een aroma-massage kost 78 euro.
Voor een iTOVi-scan komt er 10 euro bij.
Voor een ZYTO-scan komt er 25 euro bij

Het is ook mogelijk om een serie van 3, 6 of 12 massages in eens te betalen. Dan krijg je een korting die oploopt naarmate je meer massages afneemt. Zo’n serie dient dan wel binnen een jaar geboekt te worden.
– 3 aroma-massages kosten 225 euro (= 75 euro per keer)
– 6 aroma-massages kosten 435 euro (= 72,50 euro per keer)
– 12 aroma-massages kosten 840 euro (= 70 euro per keer)
De laatste mag ook als familiekaart gebruikt worden.

Deze serie mag ook gecombineerd worden met mijn andere behandelingen.

Afspraak maken

Je bent welkom in mijn praktijk in Uithoorn om te genieten van een weldadige aroma-massage.
Je kan een afspraak maken op maandag t/m vrijdag om 10:30 en om 13:00 uur.
Andere dagen en tijden zijn alleen mogelijk in overleg.
Een afspraak kan je inplannen met onderstaande knop.
Chat openen
Hi 👋
Waarmee kan ik je helpen?