Over mij

Ik ben een zelfstandige, onafhankelijke, zorgzame, warme vrouw van 51 jaar, die blij wordt als de andere mensen zich goed in hun vel voelen. Ik woon met mijn man en zoon in Uithoorn, onder de rook van Amstelveen en Schiphol. Naast mijn werk ben ik voornamelijk zorgmoeder van mijn zoon Jake. Jake is 21 jaar en heeft het syndroom van Dravet. Dat is een ernstig epilepsie syndroom wat vaak gepaard gaat met zware ontwikkelingsachterstand veroorzaakt door een genetische afwijking. Helaas zit Jake aan de zware kant met veel epileptische aanvallen en zeer grote ontwikkelingsachterstand.
Ik ben iemand die het heerlijk vindt als anderen goed in hun vel zitten en wil daar graag een bijdrage aan leveren. Zorgen voor is dan ook iets wat bijna op mijn voorhoofd geschreven staat. Nu komt dat goed uit met een zoon als Jake. Zeker als je partner ook nog 2x in 10 jaar tijd een herseninfarct krijgt waarbij hij restverschijnselen aan overhoudt.
Verder is vrijheid is een gevoel dat voor mij zeer belangrijk is. Ik noem het bewust een gevoel, omdat ik ervaren heb dat het vooral een mentale benadering is van naar het leven kijken. Veel mensen denken dat ik door mijn omstandigheden een lastig leven heb wat als een blok aan mijn been hangt. Niets is minder waar. Ik bekijk het leven positief en zoek de lessen uit minder fijne situaties. Daarbij kijk ik naar wat allemaal mogelijk is i.p.v. wat niet mogelijk is en maak ik ten volle gebruik van deze mogelijkheden. Deze manier van in het leven staan geeft mij een enorm gevoel van vrijheid en daarmee rust en tevredenheid. Het maakt het leven zoveel makkelijker.
contact pagina

Waarom ik dit werk doe

Als je bedenkt dat ik van de technische kant kom, ik heb namelijk HTS Autotechniek gestudeerd, is het wel iets heel anders wat ik nu doe. Jake is mede de reden geweest dat ik deze weg ingeslagen ben. Om zijn welzijn te bevorderen liep hij vanaf zijn derde bij een natuurgeneeskundige en later ook een energetisch therapeut. Dat deed hem zo goed dat ik daar graag meer van wilde weten en in 2014 ben ik begonnen met Healing Touch for Animals. Daarmee herstel je het energetisch balans van een dier (of mens) door zachte aanrakingen en energetische technieken. In het derde level werden toen de essentiële oliën geïntroduceerd als onderdeel van de behandeling of een behandeling op zichzelf.
Ik was meteen verkocht… Het was zo mooi om te zien wat 1 druppel olie voor een paard deed. Alleen maar door hem eraan te laten ruiken en op zijn borst en hals te smeren. Je zag het paard meteen ontspannen. Zó bijzonder om te zien. Ik heb dezelfde dag nog een starterskit besteld en dat was echt één van mijn beste aankopen ooit. Sindsdien maken essentiële oliën een vast onderdeel uit van mijn huishouden. Of het nu de olie zelf is, of dat ze verwerkt zitten in schoonheidsproducten, verzorgingsproducten, huishoudproducten of voedingssupplementen. Er gaat geen dag voorbij dat ik ze niet gebruik. En met zoveel baat.

 

Omdat ik zelf ervaren heb wat ze met je kunnen doen, wil ik graag ook jou daarmee kennis laten maken.

Met vallen en opstaan mijn doel gevonden

Zoals bij elk mens en zeker bij een zorgmoeder gaat het leven niet over rozen. Er zijn dan ook periodes geweest dat ik teveel van mezelf gevergd heb. Te lang geen goede nachten, te vaak met stress en spanningen geleefd, teveel het idee alles alleen te moeten doen, jezelf een slappeling vinden als je moest huilen wanneer je het even niet zag zitten, te perfectionistisch zijn (vooral naar jezelf). Alles en iedereen willen helpen (want daar ben je goed in) en jezelf volkomen vergeten. Maar net als bij ieder mens raakt die accu ook echt een keer leeg. Mij is dat 3x overkomen. 3x heb ik een burn-out gehad.
Tijdens de derde periode heb ik op advies van de huisarts een psycholoog ingeschakeld en kreeg ik na onderzoek de diagnose PTSS. Ik had er nooit bij stil gestaan dat ik trauma’s te verwerken heb gehad, laat staan dat dat ik PTSS zou hebben. Daarvoor heb ik EMDR gekregen. Dit gaf mij echter niet de verlichting waar ik op gehoopt had. Zo gewend alles te controleren en mezelf in de hand te houden, kon ik onbewust de behandeling saboteren.
Kort daarna kwam ik Aroma Freedom Technique tegen. Dit lijkt veel op EMDR qua desensibilisatie en verwerken van emoties, alleen dan met de kracht van geur i.p.v. lichtjes, een vinger of tonen. Omdat het met essentiële oliën werkt, was uiteraard meteen mijn aandacht getrokken. Nou! Dat is tenminste een manier die werkt! Daarom meteen zelf de opleiding gevolgd voor gecertificeerd practitioner, om anderen dit ook te laten ervaren.
Tijdens een Young Living conventie zag ik Brian Mayne zijn verhaal delen over Goal Mapping. Ook dat was iets wat mij heel erg aansprak. Zodra de gelegenheid zich voor mij voordeed, heb ik dan ook opleiding tot gecertificeerd Goal Mapping Coach gevolgd. (Wat Goal Mapping is en hoe je het kunt inzetten lees je ook op mijn aanbod pagina).
Al met al heb ik met mijn aroma-massages, Goal Mapping en Aroma Freedom Technique hele mooi tools in handen om andere zorgmoeders te helpen het beste uit hun leven te halen. Om uit de overlevingsstand te komen en weer volop te kunnen genieten van hun leven. Mede met behulp van de essentiële oliën die mijn rode draad zijn in mijn praktijk.
Essential Freedom Uitkijken over zee

Mijn Missie

Mede zorgmoeders in hun kracht zetten.
Dat zij hierdoor (net als ik) hun meest ideale leven kunnen leiden.
Dat ze alle tegenslagen die ze tegenkomen het hoofd kunnen bieden.
Dat ze onder alle omstandigheden zichzelf zijn en hun zachte kracht behouden.

Mijn Visie

Zelfzorg is de belangrijkste zorg die je jezelf en je zorgkind kunt geven. Zelfzorg is onontbeerlijk en eigenlijk een echte noodzaak om de zorg vol te kunnen houden. Het levert je meer balans en overzicht en tijd op. Door zelfzorg kom je uit de overlevingsstand en kan je weer gaan genieten van het leven.
Chat openen
Hi 👋
Waarmee kan ik je helpen?